Maratuna Eko Spreca 2009

Vedi la versione Italiana

Subota 26.09.2009 bila je u maratona “ Eko-Spreca” i za sviju je bio veliki dožiuljai.

Kad je 2005 rođena ideja između volontera italijana i Bosanaca za maratonu koja povezuje Petrovo i Gracanicu bio je samo sat.

Poneki su imali sthah da sveto nece funkcionisat da se nemoze surađivat zajedno da administracija je duga, i maratona se ne moze održat.

Mogao je biti samo sau ali evo vec j godina maratona se odrzava zahualjujuci radu mnogih osoba koje ujerusu ja se moze radit i komunicirat ilmedu Gracanice i Petrovit.

Na maratoni ove godine ućestovovalo se viŝe od trisro osoba (omladine) sa podrucja Gracanice i Petrova. Bilo je prisutno ju volontera italijana zajednu sa sekretarom provincije Padova Mauro Fecchio i sa predsednikom opcine Villa del Conte Francesco Cazzaro, oni su vec prije bili u Bosni.

I sunce je uljedŝalo taj dan poslije maratone je bila velika festa u trgovaĉkom centru Robot gdje su uruĉene nagrade pobiednicimn u prisustvu osoblja iz opcine. Predstavile su se folklorne sekcije iz Gracanice i Petrova.

Zahvalju se volonteri posebno organizatorima maratone ( Nihada, Zorica, Shefic, Habib, Zoran) bez njih projekat nebi funkcioniso kao što se dogodilo ovih godina.

Nosim u srcu maratonu “Eko-Spreca” iujerujem da noze ucestuovati više osoba tako ce sui suradivat i dat svoju solidarnost.

Marianna Masiero

Vedi la versione Italiana
Questa voce è stata pubblicata in Libera. Contrassegna il permalink.

Lascia un commento